Aida Cruises
Az AIDA hajói a MEIKO mosogatástechnikában bíznak
Az AIDA hajóinak koncepciójában kiváló minőségű gasztronómiai teljesítmények szerepelnek a fedélzeten
A tengeri körutazások virágkorát éljük. A világtengereken összesen körülbelül 250 luxushajó cirkál. A legeredményesebb hajózási társaságok közé tartozik a németországi AIDA Cruises, amely a klubok intézményét az AIDACara 1996-os bevezetésével elsőként alkalmazta a tengereken is.
Az AIDA hajóinak koncepciójában kiváló minőségű gasztronómiai teljesítmények szerepelnek a fedélzeten. Ez egy jól bejáratott árugazdálkodási rendszer keretében működik: 75 féle sajtot, 190 féle friss gyümölcsöt, több mint 17 000 kiló hagymát és több mint 48 000 kiló ananászt dolgoznak fel a fedélzeten. Az „AIDAsol” heti áttekintéséből kiderül, hogy tizenkét tonna hús, hat tonna hal, tizenhat tonna friss gyümölcs, 1700 homár és 34 000 tojás fogy el. Az 5 000 liter fehér- és vörösbor mellett a vállalat saját serfőzdéiben készült sörből 22 500 liter fogy.
Aki ennyi élelmiszert dolgoz fel és tálal kulináris csemegék formájában, annak tökéletes logisztikára van szüksége a színfalak mögött. A legmagasabb higiénés szabványok elengedhetetlenek, éppen az edénytisztítás kényes területén. A MEIKO tengeri mosogatástechnikája egyes AIDA-hajókon a legénység tagja, és tökéletes, higiénikus szempontból biztonságos mosogatási eredményeket és ételmaradék-ártalmatlanítást biztosít.
A fenntarthatóság jegyében az AIDA Cruises részt vesz a németországi kormányzat kutatási programjában,
amelynek célja olyan üzemanyagcellák létrehozása, amelyek csökkentik a fosszilis üzemanyagok felhasználását a tengerjáró hajókon. Ugyanezt a célt szolgálja az ún. „háromliteres hajó”, ami azt jelenti, hogy egy AIDA-hajó naponta utasonként és 100 megtett kilométerenként három liternél nem több üzemanyagot fogyaszt.
A következő hajók vannak MEIKO tengeri mosogatótechnikával felszerelve:
AIDAvita, AIDAaura, AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna, AIDAblu, AIDAsol, AIDAmar, AIDAstella